Γκ. Μπράουν: «Καθοριστική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία»

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 13:02

Η χρηματοοικονομική κρίση είναι μια καθοριστική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε συνέντευξή του στην Washington Post, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπισή της.

Πρότυπα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης θα πρέπει να αποτελέσουν, σύμφωνα με τον Μπράουν, η δημιουργία μιας νέας οικονομικής τάξης και η σύσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Είναι μια καθοριστική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία», επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι οι μεταπολεμικοί χρηματοοικονομικοί όμιλοι είναι παρωχημένοι.

«Πρέπει να επανεξεταστούν βάσει της νέας εποχής όπου υπάρχει παγκόσμιος, όχι εθνικός ανταγωνισμός, και ανοιχτές, όχι κλειστές οικονομίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γκόρντον Μπράουν.

Τόνισε, τέλος, ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αίτια της κρίσης στην ρίζα τους. «¶ρα, το επόμενο στάδιο είναι η ανοικοδόμηση του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος που έχει πληγεί», σημείωσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα