Credit Suisse: Ζημίες 1,08 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 08:34
UPD:09:33

Ζημίες ανακοίνωσε η Credit Suisse, για δεύτερο τρίμηνο φέτος, επικαλούμενη διαγραφές σε ενεργητικό συνδεδεμένο με μοχλευμένα δάνεια και ενυπόθηκους τίτλους και την πτώση των κεφαλαιαγορών που έπληξαν τις μετοχές της.

Το τρίτο τρίμηνο οι καθαρές ζημίες της ελβετικής τράπεζας ανήλθαν σε 1,26 δισ. ελβετικά φράγκα (1,08 δισ. δολάρια) από κέρδη 1,3 δισ. ελβετικών φράγκων πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα συμπίπτουν με τα αντίστοιχα προκαταρκτικά που ανακοίνωσε η τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

Η Credit Suisse αρνήθηκε να δεχθεί τη στήριξη της ελβετικής κυβέρνησης όπως η UBS την περασμένη εβδομάδα. Αντ’ αυτού άντλησε 10 δισ. ελβετικά φράγκα από επενδυτές στο Κατάρ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, δείχνοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της την χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Μπράντι Ντούγκαν, δήλωσε σήμερα «επιφυλακτικός» για την προοπτική της τράπεζας το τέταρτο τρίμηνο, υποστηρίζοντας ότι οι αγορές παραμένουν «πολύ προκλητικές».

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 32% στην Ελβετία, έναντι πτώσης 53% των 69 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Το χρηματιστηριακό σκέλος της τράπεζας εμφάνισε ζημίες προ φόρων ύψους 3,23 δισ. ελβετικών φράγκων. Από τις συναλλαγές τραπεζικών μετοχών η εταιρεία είχε ζημίες περίπου 1,7 δισ. ελβετικών φράγκων.

Η ανταγωνίστρια της Credit Suisse, UBS, η οποία έλαβε πρόσφατα πακέτο οικονομικής στήριξης 59,2 δισ. δολαρίων από την ελβετική κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της χώρας, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 296 εκατ. ελβετικών φράγκων, μετά από πίστωση φόρου 912 εκατ. ελβετικών φράγκων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα