Χρηματιστήριο: Αβεβαιότητα στην Αθήνα, στις 854 μονάδες

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 11:25
UPD:11:28
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αβεβαιότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στο -0,1% και τις 854 μονάδες. Χωρίς διάθεση για ρίσκο οι επενδυτές, πιέσεις και στις τράπεζες (-1,47%).

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη παρουσιάζει η Motor Oil, ενώ και η Aegean κερδίζει 2%. Πιέσεις -2,3% για τη Eurobank, πτωτικά και η Πειραιώς (-1,95%). Υποχωρούν και η Εθνική -0,90% με την Alpha Bank -0,10%.

Με σημαντική βελτίωση των μεγεθών έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους για τον όμιλο της Μotor Οil σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα σε επίπεδο εξαμήνου τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 932 εκατ. ευρώ έναντι 251 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 686 εκατ. ευρώ από 121 εκατ. ευρώ πέρυσι και ο κύκλος εργασιών σχεδόν διπλασιάστηκε ανερχόμενος σε 7,9 δισ. ευρώ (90%) εξαιτίας του συνδυασμού αύξησης των τιμών των προϊόντων και του όγκου πωλήσεων.

Αρνητικό το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αρνητική τάση στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας και το τρίτο σερί απωλειών της Wall Street.

Ο DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί 0,32%. Στο -0,66% διαπραγματεύεται ο γαλλικός CAC. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,5%. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχασαν 1,3%, ενώ οι βασικοί πόροι προστέθηκαν 1%.

Οι αναταραχές στην αγορά επικρατούν από την Παρασκευή μετά από δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο του συμποσίου στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ. Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Ουίλιαμς ζήτησε μια «κάπως περιοριστική πολιτική για την επιβράδυνση της ζήτησης».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα