Mitsubishi UFJ: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10,7 δισ. δολ.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 11:16
UPD:11:18
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 990 δισ. γιεν (10,7 δισ. δολάρια), μέσω πώληση νέων κοινών μετοχών και προνομιούχων τίτλων, πρόκειται να προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας βάσει ενεργητικού, Mitsubishi UFJ Financial Group.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι πιθανόν να πουλήσει κοινές μετοχές ύψους έως 600 δισ. γιεν σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, το οποίο θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου. Επιπλέον, τον επόμενο μήνα θα πουλήσει προνομιούχες μετοχές 390 δισ. γιεν σε επενδυτές.

Στόχος της Mitsubishi UFJ, η οποία ηγήθηκε σήμερα της μεγαλύτερης πτώσης που έχουν καταγράψει οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών τα τελευταία 21 χρόνια, είναι να ενισχύσει το κεφάλαιό της. Η μετοχή της σημείωσε απώλειες - ρεκόρ της τάξεως του 15%.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Nikkei” ανέφερε ότι οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, Mitsubishi UFJ, Mizuho και Sumitomo Mitsui, προσανατολίζονται στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς τους. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/27/1582486.htm



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα