Και τέταρτο χιονοδρομικό στη Δυτ. Μακεδονία

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 13:47

Κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ, έναντι των αρχικά προϋπολογιζόμενων 30 εκατ., πρόκειται να επενδυθούν στα Πιέρια Όρη τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η δυτική Μακεδονία να αποκτήσει το τέταρτο χιονοδρομικό της κέντρο, στην περιοχή του Βελβεντού, το οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί με το μοντέλο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 24ης Philoxenia.

Τα 100 εκατ. ευρώ αφορούν στη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου και συμπλέγματος τουριστικών υποδομών και παρεμβάσεων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και έργα γύρω από τη λίμνη του Πολυφύτου, με απώτερο στόχο την προσέλκυση τουρισμού 12 μήνες το χρόνο.

Επίσης, είναι πλέον επιλέξιμο ως έργο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 το περίφημο αστεροσκοπείο του Ορλιακα, στην Πίνδο, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει αξιόλογο επιστημονικό και εκπαιδευτικό τουρισμό και εποπτεύεται από τον αστροφυσικό της Nasa, Αθανάσιο Οικονόμου, ο οποίος κατάγεται από τα Γρεβενά.

Στο μεταξύ, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να αντλήσουν από το Ενιαίο Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 συνολικά κονδύλια ύψους 51 εκατ. ευρώ. Από το προηγούμενο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΠΕΠ) η περιοχή έλαβε 23,4 εκατ. ευρώ για 47 πολιτιστικά έργα και άλλα 4 εκατ. για τουριστικές παρεμβάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα