Γενναία μέτρα για την πραγματική οικονομία ζητεί το ΒΕΘ

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 18:15

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης απέστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητώντας θωράκιση της «πραγματικής οικονομίας» με «γενναία» μέτρα, εν μέσω της διεθνούς κρίσης.

«Τα 28 δισ. ευρώ που πρόκειται να διατεθούν από την πολιτεία για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε να κατευθυνθούν σε επενδύσεις των παραγωγικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η αξιοποίηση της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., που διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη αξιοποίηση των συγκεκριμένων κονδυλίων» αναφέρεται στην επιστολή.

«Επιπλέον κρίνεται απαραίτητη η μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και του Φ.Π.Α. προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα στην οικονομία, να ενισχυθούν οι επενδύσεις και η απασχόληση» καταλήγει.

Το ΒΕΘ με άλλη επιστολή του προς την υπουργό Ασφάλισης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά αναφέρεται στα ασφαλιστικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, με αιχμή τον ΟΑΕΕ. Μεταξύ άλλων ζητά επαρκή κρατική χρηματοδότηση και λέει «όχι» σε αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων. Προσθέτει ακόμη πως «απαιτείται η άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων των ΤΑΕ και ΤΣΑ καθώς επίσης και η θεσμοθέτηση ετήσιας σταθερής κρατικής χρηματοδότησης ως ποσοστό του ΑΕΠ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα