Παράταση απαγόρευσης ανοιχτών πωλήσεων έως 31/12

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 18:13
UPD:18:17

H απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η επιτροπή είχε επιβάλει απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων έως τις 31 Οκτωβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε επίσης:

Tην επιβολή προστίμου ύψους 300.000 ευρώ στην εταιρία «IBERDROLA RENOVABLES SA» για παράβαση του ν. 3461/2006 περί Δημοσίων Προτάσεων. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαπιστώθηκε ότι τον Μάρτιο του 2007, η ανωτέρω εταιρία απέκτησε έμμεσα, μέσω σύναψης συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, μετοχές της εταιρίας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» οι οποίες υπερέβαιναν το 3% του συνόλου των μετοχών αυτής, χωρίς να υποβάλλει την προβλεπόμενη από το νόμο υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Την επιβολή προστίμου 12.000 ευρώ στην SOLIDUS ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά της εταιρίας «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.» και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Tη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.» μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «ΚΥΡΟΣ ΑΕΕΔ» με έδρα την Αθήνα μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

Την έναρξη διαδικασίας αναγνώρισης ως αποδεκτής πρακτικής αγοράς (accepted market practice), σύμφωνα με το Κοινοτικό Δίκαιο, τη δυνατότητα ανταλλαγής μετοχών που αποκτώνται στο πλαίσιο προγράμματος αγοράς ιδίων με μετοχές άλλων εταιρειών.

Η πρακτική αυτή της χρησιμοποίησης ιδίων μετοχών ως μέσο πληρωμής, εκτιμάται ότι διευκολύνει τις στρατηγικές επιλογές των εισηγμένων εταιριών. Παρόμοια πρακτική για προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών έχει γίνει ήδη αποδεκτή στη Γαλλία και βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαβούλευσης στην Ιταλία.

Το σχετικό κείμενο θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.cmc.gov.gr) και οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να καταθέσουν τα σχόλιά τους μέχρι την 3η Δεκεμβρίου 2008.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα