Υποχωρεί το γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 06:36

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ καθώς το ράλι των ασιατικών μετοχών ενθάρρυνε τους επενδυτές να αυξήσουν τις αγορές περιουσιακών στοιχείων με υψηλότερες αποδόσεις κατόπιν δανεισμού τους στην Ιαπωνία.

Το γιέν υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση από την χρηματοπιστωτική κρίση θα σταματήσει. Οι περιφερειακές μετοχές σημείωσαν άνοδο για πέμπτη ημέρα καθώς η Ν. Κορέα υποσχέθηκε να διοχετεύσει 10,8 δισ. δολ. στην αγορά για να αποφευχθεί η ύφεση και η Ινδία μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού τους για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε 1% φθάνοντας στα 99,48 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 10:45 π.μ. στη Σιγκαπούρη από 98,46 που ήταν αργά στις 31 Οκτωβρίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το γιέν υποχώρησε 1,8% φθάνοντας στα 127,69 από 125,30. Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2848 έναντι του ευρώ από 1,2726 δολάρια.

Ο δείκτης MSCI Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσε άνοδο 4,8%. Οι όγκοι των συναλλαγών στις ξένες αγορές συναλλάγματος ενδέχεται να είναι χαμηλότερες του φυσιολογικού σήμερα καθώς οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές λόγω εθνικής εορτής.

Στις συναλλαγές γνωστές ως carry-trades οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις τα οποία αποκτούν κατόπιν φθηνού δανεισμού, όπως στην Ιαπωνία όπου τα επιτόκια βρίσκονται στο 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα