Περικοπές θέσεων εργασίας σε Citigroup, Goldman Sachs

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2008 10:19

Περικοπές θέσεων εργασίας έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup και Goldman Sachs, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική εμφάνισης σημαντικών ζημιών, στο πλαίσιο των σχεδίων τους για περισσότερες από 12.000 απολύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η Goldman, η οποία μετασχηματίστηκε τον περασμένο μήνα από τράπεζα επενδύσεων σε εμπορική τράπεζα, ξεκίνησε χθες να ενημερώνει περίπου 3.200 υπαλλήλους της, ή το 10% του προσωπικού της, για επικείμενη απόλυσή τους, όπως αποκάλυψε στο πρακτορείο άτομο προσκείμενο στο θέμα.

Στο μεταξύ, η Citigroup έχει ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα να ενημερώνει τους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από τα σχέδια για περικοπές 9.100 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε περικοπές και είναι μεταξύ των τραπεζών και χρηματιστηριακών ομίλων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι έχουν απολύσει σχεδόν 150.000 υπαλλήλους από τότε που κατέρρευσε η αγορά ενυπόθηκων δανείων την περασμένη χρονιά.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των Goldman και Citigroup αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα