ΠΑΣΟΚ: Εφθασε η στιγμή της ευθύνης για την κυβέρνηση

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 17:00

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λαμβάνουν γράμματα από τις τράπεζες που αυξάνουν τα περιθώρια επιτοκίου», δήλωσε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Είναι η στιγμή να πάρει γενναία μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Να προχωρήσει και να είναι βέβαιη ότι θα διοχετευτούν οι πόροι και η ρευστότητα όχι στις τράπεζες, αλλά στην πραγματική οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους δανειολήπτες, με ευνοϊκούς όρους», συνέχισε η κ. Κατσέλη.

Όπως επισήμανε, η ασφυξία στην αγορά οδηγεί σε μεγαλύτερη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, χαμηλότερη ζήτηση, χαμηλότερα έσοδα και τελικά, μεγαλύτερες επισφάλειες για τις ίδιες τις τράπεζες.

«Είναι η στιγμή να αποσυρθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού. Να μειωθεί το φορολογικό βάρος για τα μεσαία στρώματα, να τονωθούν οι επενδύσεις. Είναι η στιγμή της ευθύνης και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα