Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 17:00

ΠΑΣΟΚ: Εφθασε η στιγμή της ευθύνης για την κυβέρνηση

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λαμβάνουν γράμματα από τις τράπεζες που αυξάνουν τα περιθώρια επιτοκίου», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λαμβάνουν γράμματα από τις τράπεζες που αυξάνουν τα περιθώρια επιτοκίου», δήλωσε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Είναι η στιγμή να πάρει γενναία μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Να προχωρήσει και να είναι βέβαιη ότι θα διοχετευτούν οι πόροι και η ρευστότητα όχι στις τράπεζες, αλλά στην πραγματική οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους δανειολήπτες, με ευνοϊκούς όρους», συνέχισε η κ. Κατσέλη.

Όπως επισήμανε, η ασφυξία στην αγορά οδηγεί σε μεγαλύτερη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, χαμηλότερη ζήτηση, χαμηλότερα έσοδα και τελικά, μεγαλύτερες επισφάλειες για τις ίδιες τις τράπεζες.

«Είναι η στιγμή να αποσυρθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού. Να μειωθεί το φορολογικό βάρος για τα μεσαία στρώματα, να τονωθούν οι επενδύσεις. Είναι η στιγμή της ευθύνης και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ