Συστάσεις από ΔΝΤ για τα θέματα συζήτησης της G20

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 21:58
UPD:09/11/2008 11:53

Εκκληση προς τους ηγέτες της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) να συζητήσουν επιπρόσθετες νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, κατά τη συνάντησή τους στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον, απηύθυνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Επιπρόσθετες απαντήσεις νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής χρειάζεται να υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη» της συνόδου κορυφής της G20, επισημαίνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σε επιστολή του προς τους επικεφαλής κυβερνήσεων της G20, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Reuters.

Στην επιστολή του, ο Στρος-Καν σημειώνει επίσης ότι οι ηγέτες της G20 θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να διασφαλίσουν ότι το ΔΝΤ χρηματοδοτείται επαρκώς για να βοηθήσει στην ανακούφιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σε σημερινή συνέντευξή του στους Financial Times, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού υποστήριξε ότι η σύνοδος των ηγετών της G20 δεν θα οδηγήσει σε μια νέα διεθνή συμφωνία όμοια με αυτή του Μπρέτον Γουντς. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/08/1588632.htm

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα