ΕΕ: Μέτρα για την αυτοκινητοβιομηχανία ζητεί ο Γιούνκερ

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 13:38
UPD:13:43

Υπέρ της λήψης συντονισμένων μέτρων βοήθειας προς τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας τάσσεται ο πρόεδρος του και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς «βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση».

«Πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερειακά τι είδους βοήθεια μπορούμε να δώσουμε, ως κράτη, στον ευρωπαϊκό βιομηχανικό τομέα για να διασώσουμε την ανταγωνιστικότητά του, κυρίως στον τομέα των αυτοκινήτων, και με ποιόν τρόπο μπορούμε να συντονίσουμε καλύτερα τα διαφορετικά σχέδια οικονομικής βοήθειας που έχουν ανακοινωθεί», δήλωσε ο Γιούνκερ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

«Εάν πληγούν η αυτοκινητοβιομηχανία και οι κατασκευές –πρόσθεσε-, η γενική οικονομία κινδυνεύει να μην ανακάμψει τόσο σύντομα».

Ο πρόεδρος του Eurogroup πρότεινε επίσης η ΕΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αμερικανών, που ετοιμάζονται να στηρίξουν «με δημόσιους πόρους την αυτοκινητοβιομηχανία» και καταλήγοντας προειδοποίησε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια κατάσταση κατά την οποία ο τομέας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξαφανισθεί από τη διεθνή σκηνή».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα