ΠΑΣΟΚ: «Προτάσεις - δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης»

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 14:33
EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πιστωτικής κρίσης, συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο να συζητηθούν η ποιότητα, η αποτελεσματικότητα και η χρησιμότητα των προτάσεων και των ρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που προωθεί, ενώ προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για ειδικότερα θέματα, όπως η αγροτική πολιτική, η πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η τουριστική πολιτική.

Ειδικότερα, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ –τόνισε- «αποτελούν και δεσμεύσεις» και στοχεύουν:

Γ. Παπανδρέου: «Όχι» σε ευχολόγια και σε λευκές επιταγές στις τράπεζες

Γ. Παπανδρέου: «Όχι» σε ευχολόγια και σε λευκές επιταγές στις τράπεζες

1. Στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να επανέλθει η ρευστότητα στην αγορά και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.

2. Στη στήριξη των καταναλωτών και των δανειοληπτών

3. Στην τόνωση της αγοράς και τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

4. Στην ανακούφιση των ασθενέστερων ομάδων

5. Στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία θα διογκωθεί επικίνδυνα αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η συγκυρία που ζούμε σήμερα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και αναβλητικότητα, καθώς η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται δραματικά μέρα με τη μέρα και επεσήμανε τέσσερα βασικά σημεία τα οποία χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην οικονομία:

1. Υπάρχει ραγδαία επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας

2. Υπάρχει διάχυτη ανασφάλεια στα νοικοκυριά και στις παραγωγικές τάξεις, ενώ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκεται στο ναδίρ.

3. Καθημερινά γίνονται και νέες αυξήσεις στα επιτόκια για κεφάλαιο κίνησης, στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες, ενώ πολύ πιο επώδυνα είναι τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για τα χαμηλά εισοδήματα.

4. Υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια και σύγχυση σχετικά με τη διαχείριση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση και παραμένει πιστή στις ίδιες αδιέξοδες επιλογές της, που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και επιζήμιες.

Αντίθετα –πρόσθεσε- οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι και συγκεκριμένες και ρεαλιστικές και συμπυκνώνονται στις λέξεις «ασφάλεια - ανάπτυξη - αναδιανομή -διαφάνεια –προοπτική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα