Οι παραγωγικοί φορείς για την έξοδο από την κρίση

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 16:20
UPD:16:34

Τις απόψεις τους σχετικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και για ζητήματα που απασχολούν τους φορείς που εκπροσωπούν, εξέφρασαν στην συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι ηγεσίες των κοινωνικών εταίρων.

ΕΣΕΕ

«Εκθέσαμε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό εμπόριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Δημήτρης Αρμενάκης και σημείωσε ότι οι έμποροι φοβούνται την ύφεση

Ο κ. Αρμενάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θωράκιση των θέσεων εργασίας στο εμπόριο και τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες, χωρίς να εξαιρούνται οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

«Θέλουμε τους εργαζόμενους να εργάζονται και όχι να επιδοτούνται», είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ενώ βρήκε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ θετικές. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρέπει να συμπληρωθούν και με άλλες, όπως με την απόσυρση του άρθρου 14 του φορολογικού νομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι ώστε «να τονωθεί η ψυχολογία της αγοράς», αφήνοντας, όμως, περιθώριο και για αναστολή στην καλύτερη περίπτωση της εφαρμογής του άρθρου για 2 χρόνια.

ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι «οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης».

Γ. Παναγόπουλος: Πλήρης και σταθερή απασχόληση για όλους

Γ. Παναγόπουλος: Πλήρης και σταθερή απασχόληση για όλους

Πρόσθεσε δε, ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι συμβατό με τους στόχους και τις επιδιώξεις της ΓΣΕΕ», η οποία έθεσε παράλληλα και τα καινούργια προβλήματα που ανακύπτουν από το μείγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Ερωτηθείς για την εξαγγελθείσα μείωση επιτοκίων από ορισμένες τράπεζες, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «αυτές βρίσκονται σε δεινή θέση απέναντι στην κοινωνία και προσπαθούν με ασπιρίνες να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο».

ΟΚΕ

Θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, λέγοντας πως «υπάρχουν σημαντικές προτάσεις που πρέπει να αξιοποιηθούν και να στηριχθούν στην κατεύθυνση απαραίτητης πλέον εθνικής, κοινωνικής συμφωνίας για την έξοδο από την κρίση».

Χρ. Πολυζωγόπουλος: Δεδομένη η αύξηση της ανεργίας

Χρ. Πολυζωγόπουλος: Δεδομένη η αύξηση της ανεργίας

Ο κ. Πολυζωγόπουλος διατύπωσε ως δεδομένο ότι η ανεργία θα αυξηθεί και πρόσθεσε ότι «για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η αύξηση αυτή, πρέπει να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα».

Για την εξαγγελθείσα μείωση επιτοκίων από ορισμένες τράπεζες, δήλωσε ότι «οι κινήσεις αυτές είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά καθυστερημένες» και τόνισε ότι «πρέπει συνολικά οι τράπεζες να κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή, για να σωθούν και οι ίδιες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα