Κ. Καραμανλής: Δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σε βάρος της κοινωνίας

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 20:36
UPD:20:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μήνυμα πως οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να μετακυλήσουν τις επιπτώσεις των όποιων αποφάσεών τους στους δανειολήπτες έστειλε και πάλι ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Η συμμετοχή στο σχέδιο (σ.σ. των 28 δισ. ευρώ) είναι εθελοντική. Καταστήσαμε, ωστόσο, σαφές ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλήσει τις επιπτώσεις των όποιων διαφορετικών αποφάσεών του στους δανειολήπτες. Η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το στόχο αυτό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, και έχει τον τρόπο, να μην επιτρέψει συμπεριφορές σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Κ. Καραμανλής: Δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σε βάρος της κοινωνίας

Κ. Καραμανλής: Δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σε βάρος της κοινωνίας

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε για άλλη μία φορά πως στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι «η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, της παραγωγικής διαδικασίας, της απασχόλησης, της πραγματικής οικονομίας». Πρόσθεσε ακόμη πως δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους, αντιθέτως, η πλήρης εφαρμογή του μπορεί να αποφέρει δημόσια έσοδα έως και 500 εκ. ευρώ, τα οποία, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεσμεύεται να τα αξιοποιήσει για την ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και των Δημόσιων Επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση αναπτύσσει και στοχευμένες δράσεις ειδικά για τους τομείς που πιέζονται περισσότερο.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως δρομολογούνται συνεκτικές πολιτικές για τη στήριξη όλων των κλάδων στο χώρο του Τουρισμού, επιδοτούνται οι νέοι αγρότες με ποσά έως και 40.000 ευρώ, έτσι ώστε να μπουν δυναμικά στην παραγωγή και την ανάπτυξη, προκηρύσσονται από τον ΟΑΕΔ, μέχρι το τέλος του χρόνου, πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας και προγραμματίζονται άλλες 140.000, μέσα στο 2009, αναμορφώνονται τα προγράμματα του Ο.Ε.Κ, ενεργοποιείται το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, με πρώτο βήμα τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, προετοιμάζονται μέτρα ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και είναι υπό επεξεργασία ειδικά προγράμματα για την περαιτέρω ανακούφιση των δανειοληπτών εκείνων που περιέρχονται σε δύσκολη θέση, εξαιτίας των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα