Dacia: Διακοπή της παραγωγής από 20/11 έως 7/12

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 21:03

Τη διακοπή της παραγωγής της από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων ανακοίνωσε η ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία Dacia (όμιλος Renault).

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε αναστείλει και πάλι τη λειτουργία της επί τέσσερις ημέρες (Οκτώβριο-Νοέμβριο).

«Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία Dacia παρουσιάζει επιτυχίες και στις εξαγωγές της, όπου έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς κυρίως στη Ρουμανία, το εργοστάσιο θα αναστείλει τη λειτουργία της μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου λόγω της γενικής δραματικής μείωσης των αγορών αυτοκινήτων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η όξυνση της οικονομικής και πιστωτικής κρίσης τον μήνα Οκτώβριο οδήγησε σε μεγάλες πτώσεις» των πωλήσεων, προστίθεται.

Στη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου οι εργαζόμενοι της Dacia θα πληρωθούν με το 85% των αποδοχών τους.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου, Φρανσουά Φουρμόν είχε προετοιμάσει το έδαφος για το προσωρινό κλείσιμο, αφού είχε παραδεχτεί ότι το εργοστάσιο της πόλης Πιτέστι (νότια) δεν έφτασε τον στόχο της πώλησης 310-320 χιλιάδων οχημάτων για το έτος 2008 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα