Wells Fargo: Μείωση κερδών στο β' τρίμηνο, παραμερίζονται κεφάλαια για επισφαλή δάνεια

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 14:34
UPD:14:43
REUTERS/RICK WILKING

Η Wells Fargo ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν καθώς η εταιρεία αποταμίευσε κεφάλαια για επισφαλή δάνεια.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 17,03 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτίμησης 17,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το κέρδος μειώθηκε

Τον περασμένο μήνα, τα στελέχη της Wells Fargo αποκάλυψαν ότι τα έσοδα από στεγαστικά δάνεια β' τριμήνου οδήγησαν σε μείωση 50% από το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα έντονα υψηλότερα επιτόκια περιόρισαν τη δραστηριότητα αγοράς και αναχρηματοδότησης.

Η μετοχή υποχωρεί 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Είναι μία από τις επιπτώσεις της εκστρατείας της Federal Reserve για την καταπολέμηση του πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 125 μονάδες βάσης μόνο το δεύτερο τρίμηνο. Η Wells Fargo, με εστίαση στη λιανική και εμπορική τραπεζική, αναμενόταν ευρέως να είναι ένας από τους μεγάλους δικαιούχους υψηλότερων επιτοκίων.

Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι η Fed θα οδηγήσει  ακούσια την οικονομία σε ύφεση έχουν αυξηθεί φέτος, επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό τις μετοχές των τραπεζών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι δανειολήπτες θα αθετούσαν δάνεια, από πιστωτικές κάρτες έως στεγαστικά δάνεια έως εμπορικά πιστωτικά όρια, σε μια περίπτωση ύφεσης.

Με επικεφαλής τον CEO Τσάρλι Σαρφ από τον Οκτώβριο του 2019, η τράπεζα εξακολουθεί να λειτουργεί με μια σειρά εντολών συναίνεσης που συνδέονται με το σκάνδαλο των ψεύτικων λογαριασμών της το 2016, συμπεριλαμβανομένου ενός από τη Fed που περιορίζει την αύξηση του ενεργητικού της. Οι αναλυτές θα είναι πρόθυμοι να ακούσουν από τον Σαρφ για οποιαδήποτε πρόοδο έχει σημειωθεί για την επίλυση αυτών των εντολών.

Οι μετοχές της Wells Fargo σημείωσαν πτώση 19% φέτος, περίπου σε συμφωνία με την πτώση του δείκτη KBW Bank.

Την Πέμπτη, η μεγαλύτερη ανταγωνιστική JP Morgan δημοσίευσε αποτελέσματα που απείχαν από τις προσδοκίες καθώς δημιούργησε αποθεματικά για επισφαλή δάνεια και η Morgan Stanley απογοήτευσε για μια χειρότερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής.

Η Bank of America και η Goldman Sachs πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τη Δευτέρα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα