Σε εμπορική τράπεζα μετατρέπεται η American Express

Ελαβε την έγκριση της Fed
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 10:18
UPD:10:20

Την έγκριση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον μετασχηματισμό της σε εμπορική τράπεζα έλαβε η American Express, εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση σε κεφάλαια, τη στιγμή που διευρύνονται οι πιστωτικές απώλειες και «βυθίζονται» οι πωλήσεις ομολόγων διασφαλισμένων με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Fed παρέβλεψε την περίοδο των 30 ημερών για την εξέταση του αιτήματος της εταιρείας, «υπό το φως των ασυνήθιστων και επιτακτικών συνθηκών, οι οποίες επηρεάζουν τις χρηματοοικονομικές αγορές». Ο πρόεδρός της Μπεν Μπερνάνκι και οι συνεργάτες τους αποφάσισαν ομόφωνα να εγκρίνουν το αίτημα.

Η American Express, η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ βάσει αγορών, ακολουθεί το παράδειγμα των πρώην επενδυτικών τραπεζών Goldman Sachs και Morgan Stanley, στις οποίες δόθηκε η δυνατότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο να μετασχηματισθούν σε εμπορικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετατροπή αυτή δεν θα απαιτήσει κάποια «σημαντική αποστέρηση δραστηριοτήτων». Οι μετοχές της υποχώρησαν χθες στη Νέα Υόρκη κατά 5,3% στα 23,98 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα