Απεργία σε πληροφορική και τηλεπικοινωνίες την Πέμπτη

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 10:24

Τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους χθες το σωματείο των εργαζομένων στην Αltec Τelecoms και το σωματείο μισθωτών τεχνικών, ανακοινώνοντας γενική απεργία στον κλάδο για την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναλυτικότερα μετά από πρόσκληση των δύο σωματείων πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Altec Telecoms, Vodafone, Wind και Cosmote.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε από όλους η σφοδρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα σημάνει γενίκευση της ανασφάλειας και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων (μισθοί, ωράρια, σταθερότητα της εργασίας).

Στην ουσία οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων στις τηλεπικοινωνίες, ενώ οι επιχειρήσεις επί σειρά ετών συσσώρευσαν κέρδη, επιδοτήσεις, μπόνους για τα στελέχη τους.

Ιδιαίτερα άμεσο και οξύ είναι το πρόβλημα στην Altec Telecoms, η διοίκηση της οποίας έχει κινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης, με άμεσο αποτέλεσμα 150 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Κι αυτό παρόλο που υπάρχουν λύσεις που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν καταδειχθεί από τους εργαζόμενους και το σωματείο τους. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες Lannet, Siemens, Intracom, Teledome και Vodafone.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη κοινού αγώνα και συντονισμού σε όλο τον κλάδο για την αποτελεσματική υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ αποφασίστηκε απεργία στις 13/11 στον Ομιλο Altec και στον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Απεργιακή συγκέντρωση στις 09.00 της ίδιας μέρας, στο υπουργείο Απασχόλησης, Σταδίου 29, συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 19/11, όπου εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης της Altec Telecoms κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ
  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα