Γ. Αλογοσκούφης: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης φέρνουν αποτελέσματα

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 11:44
UPD:13:02

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, στην ομιλία του σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τα μέτρα που υιοθετούν μία μία οι ελληνικές τράπεζες προς ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά δανειοληπτών, αποδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση ήδη φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σε ομιλία του σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην χώρα μας ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνεργασία της με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Γ. Αλογοσκούφης: Τα μέτρα φέρνουν αποτελέσματα

Γ. Αλογοσκούφης: Τα μέτρα φέρνουν αποτελέσματα

Όπως ανέφερε, τέσσερις τράπεζες, έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον να συνεργαστούν με την ΕΤΕπ, επιπλέον των τεσσάρων που διατηρούν ήδη συνεργασία. Με τον τρόπο αυτό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξασφαλίζουν την δυνατότητα χρηματοδότησης με προνομιακούς όρους και χαμηλότερα επιτόκια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι την τελευταία πενταετία οι δανειοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην χώρα μας ξεπέρασαν τα 5,4 δισ. ευρώ ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας μέσω της στήριξης τραπεζών.

Υπογράμμισε δε για ακόμη μία φορά, ότι απαιτείται επαγρύπνηση καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και στην ελληνική οικονομία, παρά το γεγονός ότι έχει επιδείξει πολύ μεγαλύτερες αντοχές από άλλες οικονομίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα