Βρετανία: Περικοπή φόρων για δημιουργία θέσεων εργασίας υπόσχονται οι Συντηρητικοί

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 11:38

Στη μείωση των φόρων θα προχωρήσει η αντιπολίτευση των Συντηρητικών στη Βρετανία για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην αποτροπή χειρότερων επιπτώσεων από την αύξηση της ύφεσης, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Το κόμμα των Συντηρητικών που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους για την ικανότητά του να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, είπε ότι σχεδιάζει την περικοπή φόρων η οποία θα δημιουργήσει 350.000 νέες θέσεις εργασίας το επόμενο έτος μετά τη περικοπή φόρων των εργοδοτών, ύψους 2,6 δισ. λιρών (4,11 δισ. δολ.).

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία οι οποίες μειώθηκαν τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών και οι τιμές κατοικιών βυθίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον 30 ετών, τον Οκτώβριο.

«Η οικονομία της Βρετανίας βρίσκεται σε κρίση», είπαν οι Συντηρητικοί. «Πολλές θέσεις εργασίες, εταιρείες και νοικοκυριά κινδυνεύουν και είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον Γκόρντον Μπράουν να εφαρμόσει τις κατάλληλες πολιτικές που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ύφεση».

Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των Times σήμερα δίνουν στο κόμμα των Εργατικών του Μπράουν 35% - πέντε μονάδες περισσότερες από τον προηγούμενο μήνα – ενώ οι Συντηρητικοί βρίσκονται τέσσερις μονάδες χαμηλότερα, στο 41% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί μία μονάδα υψηλότερα, στο 16%. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι Μπράουν ήταν καλύτερα εφοδιασμένος και την αντιμετώπιση της κρίσης έναντι του 32% που πιστεύει το ίδιο για τον Κάμερον.

Ωστόσο, το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ακόμη ότι ο Κάμερον είναι ο πιο κατάλληλος να ηγηθεί της Βρετανίας μετά τις επόμενες γενικές εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν έως το 2010, με τον Μπράουν να θεωρείται πιο κατάλληλος από το 35% των ερωτηθέντων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα