Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών: Προειδοποίηση για πολλά «λουκέτα»

Επιστολή στο ΥΠΑΝ με αίτημα τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 18:51

Προειδοποίηση για ενδεχόμενο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου και δημιουργίας χιλιάδων ανέργων απευθύνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών με επιστολή του στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ελ. Κούρταλης αναφέρει ακόμη πως σημειώνεται καθυστέρη που φθάνει μέχρι και τα δύο χρόνια στην κατακύρωση διαγωνισμών του υπουργείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Κρατικών Προμηθειών, εκτιμώντας πως το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να αξιοποιηθεί ως βάση στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου, που, όπως επισημαίνει, βρίσκονται σε βαθιά κρίση.

Τονίζει ακόμη ότι η διεθνής κρίση επιτείνει τα ήδη αυξημένα προβλήματα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και ζητεί την άμεση υλοποίηση μιας σειράς εξαγγελιών και δεσμεύσεων εκ μέρους της πολιτείας όπως:

- Η επαναφορά προς ψήφιση του νομοσχεδίου που προέβλεπε χρηματοδότηση των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων με την εγγύηση του Δημοσίου και για ποσό μέχρι 20 εκατ. ευρώ.

- ¶μεση ανανέωση από τις τράπεζες των υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων των επιχειρήσεων του κλάδου, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν πριν από την κρίση.

- ¶μεση υιοθέτηση από το υπουργείο Απασχόλησης του μέτρου της μείωσης των ημερών εργασίας και της πληρωμής των αντιστοίχων ημερομισθίων από το Ταμείο Αλληλεγγύης ή τον ΟΑΕΔ.

- Την ενίσχυση του κλάδου μέσω του Προγράμματος Κρατικών Προμηθειών, ιδιαιτέρως αυτών που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο σημείο αυτό ο κ. Κούρταλης σημειώνει ότι σε διαγωνισμούς που έχουν υποβληθεί από προμηθευτές στο υπουργείο Ανάπτυξης, ένα σημαντικό μέρος των προσφορών λιμνάζουν περίπου ένα - δύο χρόνια, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι κατακυρώσεις των διαγωνισμών. Επιπλέον, σημειώνει ότι καθυστερούν για τουλάχιστον έξι μήνες οι πληρωμές υλικών που έχουν παραληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα