Προς κλείσιμο εργοστασίων η Holcim

Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα κέρδη γ’ τριμήνου
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 09:41

Κέρδη χαμηλότερα του αναμενόμενου ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο Holcim, για το τρίτο τρίμηνο, ενώ αποκάλυψε πως σχεδιάζει να κλείσει εργοστάσια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσοίωνες προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη της ελβετικής εταιρείας υποχώρησαν κατά 23% στα 673 εκατ. φράγκα (567 εκατ. δολ.), έναντι 692 εκατ. φράγκων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Σύμφωνα με την Holcim, η επιβράδυνση των οικονομιών θα μειώσει τη ζήτηση και την κερδοφορία της στο τέταρτο τρίμηνο.

Στο μεταξύ, η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει δύο εργοστάσιά της στις ΗΠΑ και άλλο ένα στην Ισπανία, επιβαρύνοντας το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς με περίπου 300 εκατ. φράγκα. Σε σημερινή ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως οι οικοδομικές δραστηριότητες στη δυτική, τη νότια Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα περιοριστούν περαιτέρω.

«Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ισπανία ειδικότερα βίωσαν μια μεγάλη εξασθένηση της ζήτησης για οικοδομικά υλικά», επισημαίνει η Holcim. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο κατά 5,2% στα 6,91 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα