Τ. Αθανασόπουλος: Δεν έχω υποβάλει παραίτηση

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 11:38
UPD:15:37

Διέψευσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, τα σενάρια παραίτησής του. Ωστόσο όπως είπε, η παραίτησή του βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού και σε περίπτωση που του ζητήσει κάτι τέτοιο, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση αλλά και τα στελέχη της ΔΕΗ για μια ομαλή διαδοχή.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος.

«Δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αθανασόπουλος.

T. Αθανασόπουλος: Δεν έχω υποβάλει παραίτηση

T. Αθανασόπουλος: Δεν έχω υποβάλει παραίτηση

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ υποστήριξε πως το θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της Επιχείρησης αντιμετωπίζεται μονομερώς. «Δεν μιλάμε για αυξήσεις εδώ, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει για να βγει η ΔΕΗ - η πιο σημαντική εταιρεία της Ελλάδος - από μια κρίση, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει μια πολύ δυνατή εθνική εταιρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως οι προτάσεις που κάνω εγώ είναι προς αυτή την κατεύθυνση: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε χαμηλές τιμές διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές είναι προς όλες τις κατευθύνσεις».

Όσο για το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των προτάσεών του για τις αυξήσεις, ο κ. Αθανασόπουλος διευκρίνισε πως η όποια συζήτηση αφορά μόνο το ρυθμό των προτάσεων και όχι τα μεγέθη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναγνώρισε πως οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, «είναι πραγματικά πολύ μεγάλες για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν», όμως όπως επεσήμανε, από την άλλη πλευρά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δαπανηρή, έχει ένα κόστος.

«Αν το κόστος αυτό δεν το πληρώσουμε σήμερα θα κληθούμε να το πληρώσουμε αύριο πολλαπλάσια. Εγώ σαν στέλεχος είμαι υποχρεωμένος να προτείνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Η ευθύνη όμως της απόφασης, βαρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, την Πολιτεία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να με σταματάει εμένα να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό», υπογράμμισε ο κ. Αθανασόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα