Στο 7,1% η ανεργία τον Αύγουστο

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 11:43

Στο 7,1% διαμορφώθηκε τον Αύγουστο η ανεργία από 7% τον Ιούλιο και 7,1% τον Αύγουστο του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 11% τον Αύγουστο και στο 4,5% στους άνδρες. Εκείνοι που πλήττονται περισσότερο είναι οι νέοι, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών να διαμορφώνεται στο 19,2%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα, όπου διαμορφώθηκε στο 15,3% και 11,6% αντίστοιχα.

«Η ελληνική αγορά εργασίας υποβοηθούμενη από την ικανοποιητική πορεία του τουρισμού κατά το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου τριμήνου συνεχίζει να παρουσιάζει ικανοποιητική εικόνα με το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται στο 7,1% σε ετήσια βάση», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Μαγγίνας εκτιμά πάντως ότι «τους επόμενους μήνες αναμένεται επιδείνωση των επιδόσεων της αγοράς εργασίας που αντανακλούν και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα