Nomura: Ποιες οικονομίες οδεύουν προς ύφεση μέσα στους επόμενους 12 μήνες

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 10:21
UPD:10:40
REUTERS/EDUARDO MUNOZ

Ύφεση μέσα στους επόμενους 12 μήνες «βλέπει» η Nomura για πολλές από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου. 

«Αυτή τη στιγμή, πολλές από τις κεντρικές τράπεζες έχουν στραφεί ουσιαστικά σε μια ενιαία γραμμή, για να μειώσουν τον πληθωρισμό. Η αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για να χαθεί. Θα είναι λοιπόν πολύ επιθετικοί», σχολίασε στο CNBC ο Rob Subbaraman, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει αύξηση των επιτοκίων.

«Υποδεικνύουμε εδώ και αρκετούς μήνες τους κινδύνους μιας ύφεσης... Πλέον έχουμε πολλές από τις ανεπτυγμένες οικονομίες που πραγματικά οδηγούνται σε ύφεση», πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ, η Nomura προβλέπει μια «ρηχή» αλλά μακρά ύφεση πέντε τριμήνων, ξεκινώντας από το τελευταίο τρίμηνο του 2022.  Εκτός από τις ΗΠΑ, η Nomura αναμένει ύφεση το επόμενο έτος στην Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τον Καναδά, αναφέρουν αναλυτές της Nomura σε σημείωμά τους. 

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο διατήρησαν την «σούπερ χαλαρή νομισματική πολιτική» για πάρα πολύ καιρό, ελπίζοντας ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός, συνέχισε ο Subbaraman. Τώρα οι κυβερνήσεις πρέπει να καλύψουν τη διαφορά και να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του φηγήματος για τον πληθωρισμό,πρόσθεσε.

«Ένα άλλο πράγμα που επισημαίνω όταν πολλές οικονομίες αποδυναμώνονται, είναι ότι δεν γίνεται να βασιζόμαστε στις εξαγωγές για ανάπτυξη. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι αυτός ο κίνδυνος ύφεσης είναι πολύ πραγματικός και πιθανότατα θα συμβεί», υποστήριξε ο Subbaraman.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα