Διευρύνθηκαν οι ζημίες της Siemens

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 09:42
UPD:10:02
REUTERS/MICHAELA REHLE

Στα 2,47 δισ. ευρώ, από 155 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, διευρύνθηκαν οι καθαρές ζημίες της Siemens, στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, λόγω δαπανών που σχετίζονται με το σκάνδαλο δωροδοκίας, τις περικοπές θέσεων εργασίας και την πώληση ενός τηλεφωνικού κέντρου.

Τα κέρδη στη βασική βιομηχανία και τις μονάδες ενέργειας και υγείας –το κερδοφόρο τμήμα της εταιρείας– υποχώρησαν σε 1,49 δισ. ευρώ από 1,99 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία. Οι αναλυτές τα ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 1,85 δισ. ευρώ.

O διευθύνων σύμβουλος της Siemens Πίτερ Λόσερ δήλωσε σήμερα ότι οι στόχοι της διοίκησης για την κερδοφορία της επόμενης χρονιάς έχουν καταστεί «περισσότερο φιλόδοξοι». «Εξερχόμενοι από τη μεταβατική μας χρονιά στην οικονομική χρήση του 2008, αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον», σημείωσε ο Λόσερ, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία διατηρεί τους στόχους της.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπη επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη μειωμένη ζήτηση μέσω προγράμματος εξοικονόμησης δαπανών ύψους 1,2 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και περικοπές 16.750 θέσεων εργασίας μέχρι το 2010. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4% στα 22,2 δισ. ευρώ, έναντι 21,7 δισ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα