Γουίλμπουρ Ρος: «Ολοκληρωτική καταστροφή» μια αίτηση χρεοκοπίας από την GM

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 11:58

Μια πιθανή αίτηση για υπαγωγή της General Motors, ή άλλης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου θα ήταν καταστροφική για την οικονομία, σύμφωνα με τον επενδυτή Γουίλμπουρ Ρος.

Η αναδιοργάνωση αυτών των εταιρειών μέσω της νομικής οδού θα ήταν «μια ολοκληρωτική καταστροφή», προειδοποίησε ο Ρος, ο οποίος απέκτησε δισεκατομμύρια επαναφέροντας στην κερδοφορία ζημιογόνες χαλυβουργίες και εταιρείες υφασμάτων.

Οι απόψεις του έρχονται σε αντίθεση με αυτές άλλων επενδυτών, όπως του διαχειριστή αντισταθμιστικών ταμείων Ουίλιαμ ¶κμαν και στελεχών, μεταξύ των οποίων ο Τζακ Ουέλτς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της General Electric. Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να λύσουν κάποια από τα προβλήματά τους μέσω υπαγωγής στο άρθρο 11.

Ο Ρος, ο οποίος αποκαλέστηκε ο «Βασιλιάς της Χρεοκοπίας» από το περιοδικό Fortune το 1998, υποστήριξε πως μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης από μία εκ των «Μεγάλων Τριών» του Ντιτρόιτ (GM, Ford, Chrysler) θα προκαλούσε την κατάρρευση των ανταγωνιστριών της και θα απομάκρυνε τους προμηθευτές από την αγορά, καθώς η πιστωτική κρίση έχει εξαντλήσει τη χρηματοδότηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα