ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:11
UPD:11:17
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την έναρξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση ακινήτου στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, έκτασης 456.916 τ.μ., μετά κτισμάτων συνολικής επιφάνειας περίπου 22.605 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων του λειτουργούντος ξενοδοχείου «Γαλήνη», τριών νεότερων μνημείων και μιας αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας στου Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ακίνητο βρίσκεται παραθαλάσσια, περίπου στο μέσον του πολεοδομικού συγκροτήματος των Καμένων Βούρλων, περιοχή γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά και προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και θερμαλιστικού-ιατρικού τουρισμού. Συγκεκριμένα το ακίνητο προς το Βορρά έχει μέτωπο στη θάλασσα, ενώ στον νότο εκτείνεται μέχρι τις παρειές του δασωμένου όρους «Κνημίς» ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω αστικού και εθνικού οδικού δικτύου. Περαιτέρω, έχει εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, βάσει της οποίας προβλέπονται οι χρήσεις για «Τουρισμό-Αναψυχή» και καθορίζονται ζώνες προστασίας της ιαματικής πηγής.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων θα διεξαχθεί σε μία φάση. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 31η Οκτωβρίου 2022. Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην  ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

 

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα