ΕΟΤ: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:09
UPD:11:17
ΕΟΤ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Taste of Greece» στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική γαστρονομία και, συνολικότερα, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είχαν δεκάδες Βρετανοί βουλευτές και δημοσιογράφοι στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης προβολής με τίτλο «Taste of Greece» (Γεύσεις της Ελλάδας).

Διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, με στόχο την προβολή της χώρας μας σε κοινό υψηλού επιπέδου που διαμορφώνει την τάση στα ανώτερα κοινωνικά και εισοδηματικά στρώματα.

ΕΟΤ

Από αριστερά, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ην. Βασίλειο, Γ. Ραπτάκης, ο υφ. Τουρισμού του Ην. Βασιλείου, N. Huddleston, ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Al. Costa, και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελ. Σκαρβέλη.

Συνολικά παραβρέθηκαν 100 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η υπουργός Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, ΜΜΕ & Αθλητισμού, Nadine Dorries, ο υφυπουργός Υγείας, Edward Argar, ο υφυπουργός Τουρισμού, Nigel Huddleston, 45 βουλευτές, σύμβουλοι και υπάλληλοι του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς και δημοσιογράφοι. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό από προωθητικό υλικό του ΕΟΤ, να λάβουν αναμνηστικά δώρα και να γευτούν ελληνικά παραδοσιακά πιάτα και κρασιά, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο χταπόδι με φάβα και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

ΕΟΤ

Εικόνα από την ομιλία του υφυπουργού Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, N. Huddleston.

Την εκδήλωση προλόγισε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας (APPG), Alberto Costa, που κάλεσε την Ελλάδα να επαναλάβει την ίδια εκδήλωση στο εμβληματικό παλάτι του Westminster. Aπό την πλευρά του, ο Βρετανός υφυπουργός Τουρισμού, N. Huddleston, δήλωσε φανατικός φιλέλληνας, αφού προγραμματίζει να επισκεφθεί τη χώρα μας για 11η φορά.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι συζήτησαν με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, σχετικά με το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών να επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκαν στον ελληνικό πολιτισμό και την εμπειρία των διακοπών τους στη χώρα μας.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα