Τροπολογίες για μισθώσεις ακινήτων

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008 12:43

Παράταση έξι ετών για τις μισθώσεις ακινήτων της Κεντρικής Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Αθηναίων, που έληξαν ή λήγουν οποτεδήποτε, προβλέπει τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΝ «Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς και άλλες διατάξεις».

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι η παράταση των μισθωμάτων θα γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και με απευθείας σύναψη σύμβασης παράτασης της μίσθωσης με τον εγκατεστημένο στο μίσθιο μισθωτή.

Το μηνιαίο μίσθωμα για τις παρατάσεις δεν θα μπορεί να συμφωνηθεί κατώτερο από το προσαυξημένο κατά 10% καταβαλλόμενο κατά τον τελευταίο χρόνο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο μετά την πρώτη διετία και για κάθε επόμενο χρόνο κατά το ποσό του πληθωρισμού συν 1%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη τροπολογία, οι μισθώσεις των θερινών κινηματογράφων και θεάτρων, διατηρητέων και μη, οι οποίες λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2008, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011.

Επίσης, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 παρατείνονται αυτοδικαίως και όσες μισθώσεις κινηματογράφων και θεάτρων λήγουν ή ενδέχεται να λήξουν για οποιονδήποτε λόγο μετά την 31η Δεκεμβρίου 2008.

Μεταβίβαση μετοχών

Τέλος, σύμφωνα με άλλη τροπολογία, η παράγραφος 2 του άρθρου 7 του π.δ. 297/1985 «Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας κεφαλαίου δραχμών 300.000 με την επωνυμία Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου Α.Ε.» αντικαθίσταται ως εξής: «2. Μεταβίβαση των μετοχών μπορεί να γίνεται στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και σε φυσικά πρόσωπα. Προκειμένου να γίνει μεταβίβαση των μετοχών που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, προηγείται σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα