Wall Street: Πόσο ακόμα μπορεί να υποχωρήσει ο S&P;

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 11:00
UPD:11:01
REUTERS/ANDREW KELLY

Ο δείκτης S&P 500 μπορεί να σημειώσει περαιτέρω πτώση 24% μέχρι το τέλος του έτους, αν τα τελευταία 150 χρόνια ιστορίας των χρηματοοικονομικών αγορών λειτουργήσουν ως οδηγός.

Σύμφωνα με τη Societe Generale, ο δείκτης μπορεί να χρειαστεί να πέσει έως και 40% τους επόμενους έξι μήνες. Αυτό βγαίνει στα 2.900 μονάδες. Το ανώτερο άκρο του εύρους που έδωσε η εταιρεία είναι ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει κατά περίπου 34% από την κορυφή του, στις 3.150 μονάδες.

Η Societe Generale έφτασε σε αυτό το εύρος μελετώντας τις αποτιμήσεις της αγοράς μετά την κρίση, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1870, χρησιμοποιώντας ποσοτική ανάλυση, σε αντίθεση με παράγοντες όπως οι προβλέψεις κερδών και οι αποτιμήσεις.

Ο δείκτης κέρδισε περίπου 1% την Πέμπτη στις 3.796, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζέρι Πάουελ δήλωσε σε κατάθεση στο Κογκρέσο ότι η δέσμευσή του να μειώσει τις αυξήσεις τιμών είναι «άνευ όρων». Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει περίπου 20% φέτος εν μέσω ανησυχιών για την οικοδόμηση ύφεσης, καθώς η Fed έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι όλοι το ίδιο απαισιόδοξος. Ο John Stoltzfus, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer , δήλωσε την Τρίτη ότι εμμένει σε μια πρόβλεψη του Ιανουαρίου ότι ο δείκτης αναφοράς θα τελειώσει το έτος στις 5.330 μονάδες- ένα τεράστιο 40% πάνω από το κλείσιμο της Πέμπτης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα