Wall Street: Ο Nasdaq έφερε άνοδο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 23:38
UPD:23:44
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street τη σημερινή συνεδρίαση, με την άνοδο να επιταχύνεται τις τελευταίες ώρες, παρότι συνεχίζονται οι ανησυχίες για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,62%, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 194,23 μονάδων ή 0,64%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,95%. 

O δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq παρουσίασε σήμερα την καλύτερη επίδοση στη Wall Street, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δύο εβδομάδων. 

 Την άνοδο καθοδήγησαν και σήμερα οι λεγόμενοι αμυντικοί τομείς, όπως καταναλωτικών αγαθών, κοινής ωφελείας και υγείας, με τον καθέναν από αυτούς τους κλάδους να ενισχύεται 2%. Σε άνοδο και οι κατασκευαστές κατοικιών. 

Μέχρι στιγμής, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να παρουσιάσουν κέρδη στην εβδομάδα, με το Dow να καταγράφει μέχρι στιγμής άνοδο 2,6%, τον S&P 500 3,3% και το Nasdaq 4%.

Στον αντίποδα, η ενέργεια, που αποτέλεσε και πάλι τον κλάδο με την χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500, καθως οι τιμές πετρελαίου συνέχισαν την καθοδική τους πορεία. Η μετοχή της Schlumberger υποχώρησε 8%, ενώ της Valero Energy 7%. 

Από κοντά και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με τη United Airlines να καταγράφει απώλειες 5% καθώς ανακοίνωσε ότι μείωσε τις πτήσεις της 12% από το αεροδρόμιο Νιούαρκ και την American Airlines περίπου 3% αφού ανέστειλε τις υπηρεσίες της σε τέσσερις μικρές πόλεις των ΗΠΑ. 

Η UBS ανέβασε τις πιθανότητες ύφεσης στο 69%, αποτελώντας την τελευταία επενδυτική τράπεζα που βλέπει αυξημένο κίνδυνο σημαντικής επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας. Οι Citigroup και Goldman Sachs θεωρούν αντίστοιχα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ύφεσης. 

Aντίθετα, στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση και ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα καταφέρει να καλύψει τις όποιες απώλειές της στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα