Διαψεύδονται τα περί διαφωνιών με Ε.Ε. για το σχέδιο των €28 δισ.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 14:21
UPD:15:39

H Επίτροπος Νέλι Κρος.

Στη φάση των διαβουλεύσεων βρίσκονται οι αρμόδιες ελληνικές και κοινοτικές υπηρεσίες σχετικά με την έγκριση του ελληνικού σχεδίου για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας Επιτρόπου Νέλι Κρος.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς σε ποια φάση είναι οι συζητήσεις μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι το Σαββατοκύριακο υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στην Ολλανδή επίτροπο και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα δύο μέρη απάντησε αρνητικά.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών χαρακτηρίζουν «τεχνικού χαρακτήρα» τις 13 παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ελληνικό σχέδιο προσθέτοντας ότι θα διευθετηθούν, σε συνεργασία με την Κομισιόν και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε λόγο για ορισμένες τεχνικές παρατηρήσεις που γίνονται σε κάθε σχέδιο που υποβάλλει κάθε χώρα χωριστά, προσθέτοντας πως είμαστε στο σημείο της ολοκλήρωσης και ότι προσεχώς θα έρθει το σχέδιο προς κύρωση στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για διατύπωση οποιασδήποτε κινδυνολογίας όπως κάνουν κάποια δημοσιεύματα» τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα