Toyota: Πιθανή υποβάθμιση αξιολόγησης από Fitch

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 14:55
REUTERS/INA FASSBENDER

Αντιμέτωπη με μια πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης “AAA” από την Fitch Ratings είναι η Toyota Motor, για πρώτη φορά σε διάστημα 10 ετών, σε μια περίοδο που η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με «πρωτοφανείς προκλήσεις».

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Fitch αναφέρει πως η ιαπωνική εταιρεία τοποθετήθηκε στη λίστα “Rating Watch Negative” του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, ο οποίος θα επανεξετάσει το θέμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Fitch υποβάθμισε επίσης την αξιολόγησή της για τις προοπτικές της Honda Motor σε «σταθερές» από «θετικές», διατηρώντας τη σύσταση “A+”.

Σημειώνεται ότι μια πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Toyota αναμένεται να αυξήσει το κόστος δανεισμού για την εταιρεία, πλήττοντας ενδεχομένως την ικανότητά της να προσφέρει άτοκα δάνεια προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η εταιρεία «ψαλίδισε» τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία κατά 56%, επικαλούμενη τη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1983.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα