Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 05:38

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, καθώς η παγκόσμια οικονομική ύφεση οδηγεί τις εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων και την παραγωγή.

Η MSCI Asia Pacific Index απώλεσε 1,4% φθάνοντας στις 81,63 μονάδες στις 11:56 π.μ. στο Τόκιο, διευρύνοντας τη χθεσινή πτώση του 0,4%. Ο δείκτης βρίσκεται έξι μονάδες από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που άγγιξε κατά το κλείσιμο στις 27 Οκτωβρίου. Περίπου τρεις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία σημείωνε σήμερα άνοδο.

Χθες η Citigroup Inc., η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας είπε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 52.000 θέσεις εργασίας το επόμενο έτος, τον διπλάσιο αριθμό από αυτόν που ανακοίνωσε την περασμένο μήνα, καθώς οι ζημίες από τα δάνεια αυξάνονται και η οικονομία συρρικνώνεται.

Nikkei, Kospi

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1% φθάνοντας στις 8.439,17 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sony Financial Holdings Inc. μετά την έκθεση για τη μείωση των κερδών.

Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 2,5%, υποχωρώντας για πέμπτη ημέρα. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τσιπ μνήμης για κομπιούτερ, οδήγησαν τις απώλειες μετά την κίνηση μιας αμερικανικής εταιρείας να εμποδίσει τις εισαγωγές ηλεκτρονικών που περιέχουν τσιπ της Samsung, επικαλούμενη παραβίαση της ευρεσιτεχνίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 υποχώρησε 2,6% καθώς η μείωση ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής στη Ν. Υόρκη και το σχέδιο της Citigroup να απολύσει περισσότερο κόσμο τόνωσαν τις ανησυχίες ότι η ύφεση διευρύνεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα