Μείωση των πωλήσεων χονδρικής «βλέπει» η Burberry

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 12:11

Για ενδεχόμενη πτώση των πωλήσεων στα πολυκαταστήματα και τους ανεξάρτητους διανομείς προειδοποιεί η Burberry Group Plc για το δεύτερο εξάμηνο τους έτους λόγω της εξασθένησης των οικονομιών, με κυριότερη την αμερικανική.

Η εταιρεία προβλέπει «μέτρια έως υψηλή, μονοψήφια ποσοστιαία μείωση» των πωλήσεων χονδρικής για το εξάμηνο από το Μάρτιο στη σημερινή της ανακοίνωση. Μέχρι πρότινος, η Burberry ανέμενε ότι τα έσοδά της από πωλήσεις χονδρικής θα παρέμεναν αμετάβλητα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τα ετήσια κέρδη προ φόρων θα κυμανθούν μεταξύ των χαμηλότερων και των μέτριων προβλέψεων των αναλυτών.

Οι εταιρείες ειδών πολυτελείας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην αύξηση των εσόδων τους, καθώς η πιστωτική συρρίκνωση αναγκάζει ακόμη και τους πιο εύπορους καταναλωτές να αναδιπλωθούν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2009 θα είναι μία από τις δυσκολότερες χρονιές για τις εταιρείες ειδών πολυτελείας», δήλωσε ο Τζον Γκάι, αναλυτής της MF Global Securities στο Λονδίνο που προτρέπει τους επενδυτές σε «αγορά» της μετοχής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα