easyJet: Πτώση κερδών κατά 45%

Διαχωρίζει τη θέση του ο Στ. Χατζηιωάννου
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 12:19

Πτώση 45% των καθαρών κερδών της στο οικονομικό έτος 2007/2008 ανακοίνωσε σήμερα η easyJet, καθώς το υψηλότερο κόστος καυσίμων αντιστάθμισε τη σημαντική αύξηση των εσόδων.

Ο ιδρυτής της, Στέλιος Χατζηιωάννου - ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε το ποσοστό που ελέγχει στο δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα φθηνού κόστους στο 26,9% - δήλωσε ωστόσο, ότι οι λογιστικές πολιτικές που εφαρμόζει το ΔΣ της εταιρείας, αγνοούν την εμπορική πραγματικότητα και υπερτιμούν την αξία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της easyJet στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Χατζηιωάννου, η τιμή της μετοχής της easyJet κατέγραψε πτώση 3,5%.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι στο οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 83,2 εκατ. στερλίνες, από 152,3 εκατ. στερλίνες στο προηγούμενο έτος χρήσης. Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 35% και ανήλθαν σε 123 εκατ. στερλίνες.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 31,5% και ανήλθαν σε 2,36 δισ. στερλίνες, δεχόμενα ώθηση από την εξαγορά, τον περασμένο Ιανουάριο, της GB Airways και την αύξηση κατά 17% του αριθμού επιβατών (ανήλθαν σε 43,7 εκατομύρια).

«Οι επιδόσεις της easyJet στο οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2008 ήταν καλές. Αναγνωρίζουμε ότι οι οικονομικές συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα αντίξοες και η easyJet σχεδιάζει ανάλογα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αντι Χάρισον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα