Με κέρδη αυτή την ώρα Nasdaq και Dow Jones

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2001 18:50
UPD:19:01

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα Nasdaq και Dow Jones παρά τη σημερινή δημοσιοποίηση των νέων ανησυχητικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης - κλειδί NAPM υποχώρησε - για έκτο συνεχή μήνα - τον περασμένο Ιανουάριο και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών γεγονός που δημιούργησε πρόσθετες ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Η χθεσινή μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, εξάλλου, δεν έφερε την προσδοκώμενη ώθηση στις αγορές, καθώς, όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, η απόφαση αυτή εθεωρείτο δεδομένη, ενώ το κείμενο το οποίο συνόδευε την εν λόγω απόφαση επιβεβαίωσε εκείνους, οι οποίοι υποστήριζαν, ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης.

Αυτή την ώρα, ωστόσο, ο δείκτης Nasdaq παρά τις αρχικές απώλειες καταγράφει κέρδη της τάξεως των 13,85 μονάδων (0,50%) και βρίσκεται στις 2.786,58 μονάδες με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Cisco Systems, ενώ ο Dow Jones διατηρεί τα αρχικά του κέρδη και έχει διαμορφωθεί στις 10.930,91 μονάδες με άνοδο 43,55 μονάδων (0,40%) σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα