Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2001 18:50

Με κέρδη αυτή την ώρα Nasdaq και Dow Jones

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα Nasdaq και Dow Jones παρά τη σημερινή δημοσιοποίηση των νέων ανησυχητικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης - κλειδί NAPM υποχώρησε - για έκτο συνεχή μήνα - τον περασμένο Ιανουάριο και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών γεγονός που δημιούργησε πρόσθετες ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Η χθεσινή μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, εξάλλου, δεν έφερε την προσδοκώμενη ώθηση στις αγορές, καθώς, όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, η απόφαση αυτή εθεωρείτο δεδομένη, ενώ το κείμενο το οποίο συνόδευε την εν λόγω απόφαση επιβεβαίωσε εκείνους, οι οποίοι υποστήριζαν, ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης.

Αυτή την ώρα, ωστόσο, ο δείκτης Nasdaq παρά τις αρχικές απώλειες καταγράφει κέρδη της τάξεως των 13,85 μονάδων (0,50%) και βρίσκεται στις 2.786,58 μονάδες με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Cisco Systems, ενώ ο Dow Jones διατηρεί τα αρχικά του κέρδη και έχει διαμορφωθεί στις 10.930,91 μονάδες με άνοδο 43,55 μονάδων (0,40%) σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.