Υγεία: +147,5% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 18:11

Αύξηση 147,5% σημείωσε στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Υγεία ανερχόμενος σε 202,8 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 23,4% και ανήλθε στα 98,3 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 158,6% έναντι των περυσινών και ανήλθαν στα 42,6 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της μητρικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 21,6% και ανήλθαν στα 19,8 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 36,4% έναντι των περυσινών και ανήλθαν στα 16,9 εκατ. ευρώ ενώ της μητρικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13,1% και διαμορφώθηκαν από 12 εκατ. ευρώ σε 13,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2009.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2008, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι παρά την σοβαρή επιδείνωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης κατά το τρίτο τρίμηνο, οι εταιρίες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρουσίασαν εντυπωσιακή βελτίωση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας τους, όχι μόνο λόγω των αμυντικών χαρακτηριστικών του κλάδου, αλλά κυρίως λόγω των σωστών στρατηγικών επιλογών και της χρηστής διαχείρισης. Μας απασχολεί η σημαντική επιβάρυνση των αποτελεσμάτων μας από το κόστος του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε συνθήκες όπου δεν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε σημαντικές νέες επενδυτικές κινήσεις λόγω αβεβαιότητος για τις γενικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Δ.Σ. θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει την καλύτερη δυνατή κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου κάτω από τις σημερινές συνθήκες με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μετόχων μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα