Γ. Αλογοσκούφης: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 13:43
UPD:13:44

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

«Υπάρχουν δυο σχολές σκέψης: αυτή των εύκολων λύσεων και του λαϊκισμού και η άλλη της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας. Εμείς ακολουθούμε το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

«Ξέρουμε τα προβλήματα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυσή τους, αλλά ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αυτές τις παρουσιάζει η αντιπολίτευση. Και με αυτές τις ανεύθυνες πολιτικές οδήγησαν το δημόσιο χρέος στο εκατό τοις εκατό», παρατήρησε ο κ. Αλογοσκούφης, υπογραμμίζοντας ότι «η έλλειψη σοβαρότητας και ο λαϊκισμός έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν ότι συνεπάγονται τεράστιο κόστος για την οικονομία και τους πολίτες (όπως είπε, μόνο για τους τόκους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους απαιτούνται 12 δισ. ευρώ ετησίως).

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν οι προσπάθειες των τελευταίων πέντε ετών, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και όσοι αντιδρούν απέναντι στις αλήθειες αυτές είτε δεν αντιλαμβάνονται, είτε κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται αυτή την πραγματικότητα και το κάνουν για μικροπολιτικούς λόγους», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Αλογοσκούφης - Οι νέες τροποποιήσεις στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών

Γ. Αλογοσκούφης - Οι νέες τροποποιήσεις στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών

Αναφερόμενος στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι καλύτερες για όλα τα μεγέθη από αυτές για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, διευκρινίζοντας ότι αυτό επιβεβαιώνει και την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Δεν εφησυχάζουμε και δεν πάμε σε αλλαγή πολιτικής, είπε, επισημαίνοντας ότι η θέση του υπουργού Οικονομίας απαιτεί μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας. «Ολοι θα θέλαμε περισσότερους πόρους για να στηρίξουμε περισσότερο αυτούς που έχουν ανάγκη. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε αυτούς που έχουμε», σημείωσε.

Ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους, το οποίο χαρακτήρισε αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση, σημείωσε, το παρέλαβε το 2004 στο εκατό τοις εκατό του ΑΕΠ και σήμερα μειώθηκε στο 90% του ΑΕΠ.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης, και απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων ότι χαρίζονται 28 δισ. στις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομίας παρατήρησε: «Εάν τα χαρίζαμε δεν θα ήταν διστακτικές και θα έρχονταν όλες οι τράπεζες αμέσως. Αυτή είναι η αλήθεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα