ΣΕΛΠΕ: Εύσημα σε Alpha Bank για τη συμμετοχή στο σχέδιο ΥΠΟΙΟ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 14:16

Επικροτεί την απόφαση του προέδρου της Alpha Bank, για τη συμμετοχή της τράπεζας της οποίας ηγείται, στο σχέδιο στήριξης ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Ο πρόεδρός του, Θεόδωρος Κ. Βάρδας, καλεί και τις υπόλοιπες τράπεζες της χώρας, να κατανοήσουν τη δυσκολία των περιστάσεων και να αναλάβουν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό τους ρόλο, συμμετέχοντας στο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας και μείωσης των επιτοκίων, αποδεχόμενες τον όποιο κοινωνικό έλεγχο αποφασισθεί, για το καλό της Οικονομίας.

«Στις κρίσιμες για τη διεθνή και ελληνική οικονομία στιγμές -αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βάρδας- κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προτάσσει συμφέροντα και να παίζει προσωπικά και εταιρικά παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού». «Ας δηλώσουν λοιπόν -προσθέτει- άμεσα όλοι οι τραπεζίτες της χώρας ότι δέχονται συμμετοχή στο σχέδιο ενίσχυσης ρευστότητας και ότι παραιτούνται από όλα τα bonus των στελεχών τους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΛΠΕ, «η ελληνική κοινωνία, νοικοκυρά, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και επιχειρήσεις έχουν εξοντωθεί από την πιστωτική ασφυξία και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού τα οποία οφείλονται αντίστοιχα στο αυξημένο κόστος δανεισμού του τραπεζικού συστήματος, λόγω της μη αποδοχής συμμετοχής τους στο σχέδιο ενίσχυσης ρευστότητας της οικονομίας».

«Δεν μπορούν όμως, όπως επισημαίνει, να συνεχίσουν να επιρρίπτουν το κόστος των επιλογών τους, όπως ορθώς είπε και ο πρωθυπουργός, στο κοινωνικό σύνολο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα