Χρ. Φώλιας: «Εθνικό διακύβευμα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία»

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 14:40

«Είναι εθνικό διακύβευμα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, συμπληρώνοντας πως «τα πολλά και εύκολα λόγια είναι βλαπτικά για τη χώρα».

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2009 και απαρίθμησε τα «όπλα» του υπουργείου για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη μείωση των συνεπειών της στη χώρα μας.

O υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας που θα στηρίξει το πρόγραμμα για ευνοϊκές δανειοδοτήσεις, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, έκανε αναφορά στη δυνατότητα για αυθημερόν ίδρυση ανωνύμων εταιρειών και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, ενώ μιλώντας για το «τρίτο όπλο» κατά της κρίσης, σημείωσε πως αυτό είναι η στήριξη του καταναλωτή, δεσμευόμενος πως «οι γκρίζες ζώνες θα εκλείψουν από την αγορά».

Υπογράμμισε για άλλη μία φορά πως «η κυβέρνηση βάζει τέλος στις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών», ενώ διαμηνύοντας πως «η ελληνική αγορά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», επισήμανε πως ήδη φαίνεται η συγκράτηση των τιμών των προϊόντων στα ράφια των σουπερ μάρκετ.

Καταλήγοντας τόνισε πως «η κυβέρνηση βάζει τέρμα στην ασύδοτη συμπεριφορά των εισπρακτικών εταιριών» και δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος του μήνα, θα έχει υπάρξει το πλαίσιο για ένα σύγχρονο διαφανές σύστημα λειτουργίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα