ΠΑΣΟΚ: «Μείωση τιμών» άγνωστες λέξεις για την κυβέρνηση

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 16:49
UPD:16:55

Έντονες επικρίσεις κατά του σ/ν του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τη σύσταση υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς, διατύπωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κάνοντας λόγο για ένα νέο σώμα «Ράμπο» στην αγορά, «που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά €5 εκατομμύρια».

«Η σύσταση αυτής της νέας αρχής, μιας ειδικής γραμματείας, αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία της αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης στο μέτωπο του πληθωρισμού και της ακρίβειας», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ακρίβεια:

«Είναι προφανές ότι η λέξη μείωση τιμών είναι άγνωστη λέξη στην ελληνική αγορά τροφίμων, γι’ αυτό και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα διαθέτει το τρίτο πιο ακριβό καλάθι καταναλωτικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πειραματισμούς» και επεσήμανε ότι η «η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει άλλο μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα. Το τίμημα της ακινησίας, της αδράνειας και της ακυβερνησίας είναι τεράστιο για τη χώρα».

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση πρέπει –μεταξύ άλλων- να προχωρήσει άμεσα σε μείωση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, σε άμεσες μειώσεις των κρατικών τιμολογίων, ενώ απαιτείται επίσης η προστασία των καταναλωτών με «έκτακτο πλαφόν στα καύσιμα 0,10 ευρώ κάτω από την ισχύουσα τιμή της βενζίνης ανά λίτρο».

Για ΔΕΗ

O κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε επίσης στις χθεσινές ανακοινώσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ σχετικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης.

Έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία», καθώς –όπως είπε- το επιχειρησιακό σχέδιο αναδεικνύει την προχειρότητα των κυβερνητικών επιλογών στον τομέα της ενέργειας, αλλά και το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

«Η Κυβέρνηση –πρόσθεσε- αρνείται συστηματικά και συνειδητά να ασκήσει μια ουσιώδη μακροπρόθεσμη ενεργειακή πολιτική και να αξιοποιήσει το τεράστιο δυναμικό, ανθρώπινο και μη, της ΔΕΗ».

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το διοικητής της ΔΕΗ «πριν μιλήσουν για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο 2009-2014, οφείλουν να προχωρήσουν σε έναν εκτενή και ουσιαστικό απολογισμό των πεπραγμένων τα τελευταία 4,5 χρόνια, που έχουν υπονομεύσει και υποθηκεύσει τις μελλοντικές προοπτικές της επιχείρησης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα