Βουλγαρία: Αρχίζουν τα προβλήματα στη βαριά βιομηχανία

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 10:19

Οι βουλγαρικές επιχειρήσεις της βαρειάς βιομηχανίας με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα άρχισαν ήδη να επηρεάζονται από τις συνέπειες της χρηματοοικονομικής κρίσης, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης στις διεθνείς αγορές.

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες οι επιχειρήσεις Agropolihim, Neohim, Stomana Industry και Tsugunoleene ανακοίνωσαν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Μόλις μέσα σε ένα μήνα η κατάσταση στην Ευρώπη άλλαξε τόσο γρήγορα που επιβάλλεται να μειώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας» σχολιάζει ο περιφερειακός διευθυντής της Βιοχάλκο (Stomana Industry, Sofia Med και Steelmet στη Βουλγαρία), κ. Αντόν Πετρόβ, προσθέτοντας πως η Stomana Industry ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής της κατά 30%.

Τη λήψη παρόμοιων μέτρων αποφάσισε και η διοίκηση της Tsugunoleene, η οποία θα προχωρήσει σε περικοπή του προσωπικού της κατά 25%, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η μείωση των παραγγελιών για φέτος και για το 2009 από πελάτες της στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Σημειώνεται πως το 85% περίπου της συνολικής παραγωγής της μεταλλουργικής επιχείρησης προορίζεται για εξαγωγές.

Επίσης, έως τα τέλη Νοεμβρίου η επιχείρηση Agropolihim (ιδιοκτησίας της αμερικανικής Acid & Fertilizers LLC) θα προχωρήσει στη διακοπή της παραγωγής αμμωνιακών λιπασμάτων, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Χρίστο Πετρόβ, προσθέτοντας πως σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει υπερπροσφορά λιπασμάτων, καθώς οι αποθήκες όλων των μεγάλων παραγωγών του κλάδου είναι γεμάτες.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα