Νέα μείωση επιτοκίων από την Εθνική

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:51
UPD:10:54

Νέα δέσμη μέτρων για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνέχεια αυτών που είχε ανακοινώσει στις 7/11/2008.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η τράπεζα:

• Μειώνεται από 1/12/2008 το διοικητικά καθοριζόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων κατά 0,5%. Η μείωση αυτή σε συνδυασμό με την αντίστοιχη μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων που συνδέονται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), έχει σαν αποτέλεσμα την άμεση ελάφρυνση του κόστους της εξυπηρέτησης στεγαστικών δανείων 161.183 νοικοκυριών με συνολικά υπόλοιπα € 6,5 δισ.

• Υλοποιείται από 24/11/2008 η διαδικασία για την αναστολή δόσεων στεγαστικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ για 12 μήνες. Η υπαγωγή στην ρύθμιση θα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων σε όλα τα Καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31/12/2009.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ήδη αναστείλει για 6 μήνες όλες τις ενέργειες πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν απαίτησή της από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας αρχικού ύψους κεφαλαίου έως € 300.000.

Όπως επισημαίνει η ΕΤΕ, παρά την συνεχιζόμενη χρηματοπιστωτική κρίση, συνεχίζει να χρηματοδοτεί με σταθερά υψηλούς ρυθμούς την απόκτηση και επισκευή κατοικίας μέσω των στεγαστικών της δανείων. Από την αρχή του έτους, έχει χορηγήσει συνολικά €3 δισ. σε νέα στεγαστικά δάνεια, ενώ μετά την 1η Σεπτεμβρίου, παρά την επιδείνωση της κρίσης, οι εκταμιεύσεις νέων στεγαστικών υπερβαίνουν ήδη τα € 800 εκ. και αφορούν σε 9.500 πελάτες της.

«Με δεδομένη την υπάρχουσα ρευστότητά της, η Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των νοικοκυριών για τις στεγαστικές τους ανάγκες, εδραιώνοντας περαιτέρω το ρόλο της ως η κατ΄ εξοχήν στεγαστική τράπεζα της Ελληνικής οικονομίας», τονίζει η ΕΤΕ στην ανακοίνωσή της, ενώ δεσμεύεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών και τρίτη δέσμη μέτρων με εξειδικευμένες αποφάσεις της για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα