Διπλάσιες οι απολύσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο το 2009

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 12:56

Οι κλυδωνισμοί στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα επιταχυνθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ οι απολύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα διπλασιαστούν μέχρι τα μέσα του 2009 σε 350.000, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της CTPartners, Μπράιαν Σάλιβαν.

Οι περικοπές αυτού του μεγέθους ισοδυναμούν με το 20% του παγκόσμιου προσωπικού των χρηματοοικονομικών ομίλων πριν από το ξέσπασμα της πιστωτικής κρίσης, επισημαίνει ο Σάλιβαν. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες και τα fund έχουν προχωρήσει σε περικοπές 170.000 θέσεων εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, «πρόκειται για το χρηματοοικονομικό ισοδύναμο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». «Είναι πρωτοφανές. Βλέπετε μια σεισμική μεταστροφή στον κόσμο της τραπεζικής», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Χονγκ Κονγκ.

Τα διεθνή τραπεζικά ιδρύματα έχουν επιδοθεί σε ράλι απολύσεων από τη Νέα Υόρκη έως το Σύδνεϋ, καθώς το «πάγωμα» των πιστωτικών αγορών έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των εσόδων, τη στιγμή που ο κλάδος αγωνίζεται να απορροφήσει διαγραφές και ζημιές ύψους σχεδόν ενός τρισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα