«Πριν το τέλος του χρόνου σε ισχύ το νέο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ»

Δηλώσεις του υφ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτη
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 15:14
UPD:15:17

Πριν από το τέλος του έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσω των επιδοτούμενων και εγγυημένων προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, εκτίμησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης.

Στο πλαίσιο συνάντησής του με δημοσιογράφους, ο κ. Καλαφάτης διευκρίνισε ότι σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες απαντήσεις -όσον αφορά στους όρους της σύμβασης με το ΤΕΜΠΜΕ- των διοικήσεων των (20 εμπορικών και 16 συνεταιριστικών) τραπεζών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη πως μέχρι σήμερα η εγγύηση που παρείχε το Ταμείο στις μικρές επιχειρήσεις (με λιγότερα από 50 άτομα και με τζίρο έως 10 εκατ. ευρώ) ήταν 70%, το οποίο, μετά την ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, διαμορφωνόταν ουσιαστικά στο 7-10%, ενώ με το νέο πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή η εγγύηση θα αφορά στο 80% του δανείου και θα είναι πραγματική.

«Είναι η πρώτη πολύ ουσιαστική ένεση για την άμεση ενίσχυση των ΜΜΕ σε μια συγκυρία που η πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες καθίσταται δυσκολότερη λόγω της έλλειψης ρευστότητας» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου για την ενίσχυση και των πολύ μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ το οποίο, όπως υπενθύμισε, απευθύνεται σε υγιείς επιχειρήσεις, με τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες διαχειριστικές χρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα